Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η κατάλληλη διατροφή για γράμμωση των κοιλιακών

H γράμμωση των κοιλιακών μυών απαιτεί ένα καλό συνδυασμό άσκησης, υποθερμιδικής αλλά ισορροπημένης διατροφής και επιμονής!  
 Δοκίμασε να τρως κάθε 3 με 4 ώρες, μοιράζοντας μέσα στη μέρα:      2-3 μικρομερίδες άπαχη πρωτεΐνη (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 50-60 γρ)   
  ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα – για μείωση του σπλαχνικού λίπους, 
    όσπρια 1-2 φορές –για τον ίδιο λόγο,
 κοτόπουλο ή γαλοπούλα 1-2 φορές,
 και κόκκινο κρέας μέχρι 1),  
   2-3 μερίδες άπαχα γαλακτοκομικά (όπως τυρί, γάλα και γιαούρτι – φυσική πηγή προβιοτικών που θα συμβάλλουν στην μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά), 
    2-3 φρούτα και άφθονα λαχανικά εποχής (ωμά, βραστά ή ψητά), 
    3-4 μικρομερίδες δημητριακά ολικής άλεσης (όπου 1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 1 φέτα πολύσπορο ψωμί ή ½ φλ καστανό ρύζι ή ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ½ φλ κουάκερ ή δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη ή μικρή πατάτα)
 και     3-4 μικρομερίδες «καλά λιπαρά» (1 μικρομερίδα αντιστοιχεί σε 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο ή 5-6 αμύγδαλα ή 1-2 μικρά καρύδια). 
    Φρόντιζε επίσης να πίνεις τουλάχιστον 6-8 φλιτζάνια υγρών τη μέρα (οι κολυμβήτριες αφυδατώνονται εύκολα…) 

 Από τη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΚΤΩΡΑΤΟΥ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Πτυχιούχος Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Τ. Σύμβουλος Υγείας Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου